Hallo lieve mensen

Even een verhaaltje over hoe ik over de stafford denk met betrekking tot het houden, showen, trainen en het fokken ervan

HOUDEN:

Het houden van de stafford is gewoon een hele leuke bezigheid ze zijn al vanaf 8 weken heel leergierig en ze willen echt altijd in een goed blaadje komen te staan bij het baasje,neem hier dan ook uw voordeel uit.

Als uw pupje in huis komt laat dan ook gelijk de dingen niet toe die u ook echt niet wilt zoals bijv. op de bank zitten, het nu leren is veel makkelijker als het straks weer afleren.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen leer een staffie met het negeren van de verkeerde dingen en het uitbundig belonen van de goede dingen.

Bij mij mogen ze dus wel allemaal op de bank, omdat ik altijd zeg, ik heb mijn staffies grotendeels voor mijn gezelligheid en ik kan er ook heel erg van genieten om ze allemaal om me heen te hebben.

Een staffie wordt ook wel de nannydog genoemd en dit omdat het een van de grootste kindervrienden is die er bestaan in de hondenwereld.

Als u niet de tijd hebt voor een staffie en moet hij zín leven slijten in een bench of in een kennel neem dan aub geen staffie (neem dan sowieso geen hond ).

Wat ook het leuke is aan een staffie ze gaan graag overal mee naartoe en willen urenlang wandelen of met je spelen met een bal.

Het is een hond die het liefst de heel dag bij je wilt zijn.

Houdt u daar niet van neem dan aub een ander ras want wordt er met een staffie niks gedaan dan wordt het een hele vervelende hond in huis en dit is puur uit verveling.

TRAINEN:

Het trainen van je staffie is een hele leuke bezigheid, ze vinden echt alles leuk als ze maar samen met het baasje bezig kunnen zijn.

In het eerste levensjaar kan je natuurlijk aan gehoorzaamheid doen en showtraining als je dat leuk vindt.

Daarna kan je echt alles doen met je staffie

Enkele voorbeelden:

verder in de gehoorzaamheid natuurlijk,

flyball,

behendigheid,

doggy dance,

allemaal leuke dingen om te doen samen met je staffie.

SHOWEN:

Het showen van een staffie is ook heel leuk om te doen, mede omdat het een hond is die je zo vanuit het wandelen op de show weg kan zetten

Er hoeft als je hond goed verzorgd wordt en in goed conditie staat maar weinig aan een staffie gedaan te worden voordat je de ring in gaat.

Wel een tip van mijn kant als je toch een keer wilt showen met je hondje leer hem dan van jongs af aan om hem te laten staan, alsook om zijn tandjes te laten zien en laat af en toe een vreemde hem betasten, want met een hondje in de ring staan die van dat alles niks wilt hebben is echt niet leuk hoor neem dat maar van mij aan.

FOKKEN:

Het fokken van een nestje is ook iets wat ik heel graag doe wat me aan de ene kant heel veel vreugde geeft maar aan de andere kant kan het je ook heel veel verdriet geven.

Als het allemaal goed gaat met het moederke en de pupkes is het eigenlijk alleen maar genieten.

Maar als de bevalling zwaar is of het wordt een keizersnee is het echt niet zo leuk voor het moederke maar zeker ook niet voor mij want het zijn toch allemaal mijn kinders.

Ook zit er de kans in dat je pups verliest bij de bevalling of daarna door een of andere reden en dat is echt niet leuk om mee te maken en doet je gewoon veel verdriet.

Ik zorg ervoor dat al mijn teven en reuen voordat er mee wordt gefokt gekeurd worden door een keurmeester op show.

Ze worden nagekeken door een gespecialiseerde orthopeed op onder andere patella luxatie.

En daarnaast is er sinds kort de mogelijkheid om je honden op DNA te laten onderzoeken op L2-HGA en HC wat hier dan ook gedaan wordt in deze kennel.

Daarnaast probeer ik als fokster natuurlijk altijd de best mogelijke combinaties te doen, om ervoor te zorgen dat de mensen met een mooi, gezond en ook met een hondje, die als een van de belangrijkste dingen, een super karakter heeft naar huis te laten gaan.

Verder probeer ik al mijn pupkopers zo goed mogelijk verder te begeleiden met hun hondje.

Wat ik verder nog even wil zeggen is dat ik op al mijn honden en mijn gefokte hondjes super trots ben en ik probeer daarom ook met alle mensen een zo goed mogelijk contact te houden.

Mijn honden worden in eerste instantie verkocht als huishond omdat ik dit het aller belangrijkste vind waarom iemand een staffie aan wilt schaffen, blijkt daarnaast dat het hondje ook nog eens geschikt word als showhondje is alleen maar leuk maar wel een bijzaak.

Als mensen ook nog eens besluiten om met het teefje of reutje te gaan fokken dan ligt de verantwoording weer volledig bij de nieuwe eigenaars die dan hun hondje hopelijk eerst de nodige testen laten ondergaan, ik zal hun hierin wel altijd met advies bij willen staan.

 

TOT SLOT

Mensen bezint eer ge begint,

Een staffie koop je voor heel zijn leven en niet voor maar even.